Leilighet i Spania

Vestvendt 4-roms leilighet med sol, utsikt
og kort vei til alle fasiliteter

Prosjektet Jardinana Azalea startet opp i 2016, og var ferdig bygget i desember 2018. Etter ferdigstillelse ble det søkt om ferdigattest, noe som kan ta opptil 2 år i Spania. Først i juni 2019 forelå ferdigattesten fra Town Hall. Etter at foreningen hadde hatt befaring i juli, ble det innlevert en liste over mangler og feil som måtte utbedres, og i august noen endringer på terassen som vi ønsket utført før overtagelse. Så snart dette er på plass vil den endelige kontrakten signeres, og restbetaling foretas. Så skal det bestilles strøm, varme og kjøling, vann, internett, TV, møbler og alt nødvendig utstyr, og alle andre påkrevde fasiliteter som bl.a. utleieservice, nøkler, vask, osv må etableres og testes ut, slik at leiligheten er klar til utleie. Vi må også få på plass nye leie regler & rutiner, kalender på nettet, tilpasset leiekontrakt og husregler, mm. Vi beklager at prosjektet har tatt mye lenger tid enn vi forventet, men vi håper og tror at vi kan ta leiligheten i bruk høsten 2019 og videre inn i 2020.
Før

Bildet til høyre viser anlegget i Cala de Mijas på et tidlig stadie. Dra i spaken for å se endringen.

Etter

Bildet til venstre illustrerer boliger etter ferdigstillelse. Dra i spaken for å se endringen.

La Cala de Mijas, anlegget og leiligheten

Anlegget har trappefri adkomst med heiser, bevoktet adkomst, garasjeanlegg, oppvarmet bassengområde, trenings-rom, og bar ved bassenget. Det er gå-avstand til butikker, marked, sentrum og strand. Anlegget består av 3 store blokker med 4-roms leiligheter og rekkehus, og ligger sydvest vendt med utsikt over stedet og havet. Vår leilighet har 3 soverom, 2 bad, vaskerom, åpen stue/kjøkken løsning, og ikke minst en stor terrasse med utemøbler, utekjøkken og et lite privat basseng.

Jardinana La Cala Mijas på Facebook

La Cala de Mijas

La Cala de Mijas betyr mijasviken og var tidligere en liten fiskelandsby. La Cala de Mijas, eller bare La Cala som man sier på folkemunne, ligger noen kilometer fra Fuengirola i retning Marbella. I dag er det mer en badeby, men har en voksende befolkning i moderne boligområder hovedsakelig på den andre siden av kystveien A7. I sentrum av La Cala er det er stort utvalg av butikker og restauranter og det er et naturlig handelssentrum for alle som bor mellom El Faro og Calahonda.

I La Cala er det en meget fin strand og på strekningen mellom La Cala og Marbella ligger flere av de vakreste strendene på Costa del Sol. Drar du til Calahonda, finner den lengste stranden på Costa del Sol. Stranden er 4,5 km lang og 25 meter bred. Her finnes det masse strandbarer, såkalte chuiringuitoer, og du kan leie solsenger, men Stranden i Calahonda har også rolige områder der det ikke er så mange mennesker. Like vest for Calahonda ligger Cabopinostranden.

I Nabokommunen Fuengirola finnes enda flere flotte strender, mange med utmerkelsen Blått Flagg for renhet og tilgjengelige tjenester. Her er det også en hundestrand.

Klimaet i La Cala
Klimaet i La Cala de Mijas regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid i La Cala de Mijas. Totalt er det 300 soldager i året i La Cala. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid i La Cala. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid i La Cala.

Klimaet

Klimaet i La Cala de Mijas regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid i La Cala de Mijas. Totalt er det 300 soldager i året i La Cala. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid i La Cala. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid i La Cala.

Restauranter

Det er en utrolig stort utvalg av restauranter av alle typer og i alle prisklasser i La Cala de Mijas. I sentrum av La Cala og nede ved stranden ligger det flere restauranter med mat fra hele verden.

Alterativ overnatting

Hotell i La Cala
Hvis du ønsker å bo i nærheten av stranden er VIK Gran Hotel Costa del Sol et godt alternativ. Og hvis det er nærhet golfbaner du søker så er La Cala Golf Resort med 3 18-hulls baner er et godt valg. Uansett hvilket område du velger, så finnes det hotell i La Cala i alle prisklasser.

Et greit sted å lete etter hotell i La Cala er hotels.com der du ofte får en lavere pris enn dersom du bestiller direkte fra hotellene.

Feriebolig i La Cala
Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i La Cala. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i La Cala som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter

Severdigheter i La Cala
For en turist er det mye å se og gjøre i nærheten av La Cala. Den hvite fjellandsbyen Mijas Pueblo er veldig vakker med utsikt over Costa del Sol og er egnet som en dagstur. Du kan komme deg dit med bil eller buss fra Fuengirola. Mijas Pueblo er full av suvenirbutikker hvor du kan kjøpe tradisjonell keramikk og skinnvarer, besøke den meget spesielle tyrefekterarenean, du kan ta esel-taxi eller du kan klatre opp til toppen av fjellet eller nyte en nydelig middag med utsikt over Costa del sol.

Dyrehagen i Fuengirola er svært liten, men plassen er godt utnyttet. Dyrehagen er innredet med dyrets naturlige habitater, og du kommer svært nær dyrene. I 2004 ble dyrehagen kåret til Europas beste.

Gibraltar
 ligger vest for Marbella, og er et av stedene du bør se og oppleve mens du er her.

Ronda kan nås med buss eller bil fra La Cala. Ronda er delt i to av en dyp kløft, og det sies at under diktaturet ble Francos motstanderne kastet ned i dette juvet.

Malaga er hovedstaden i Málaga-provinsen, og er full av gamle bygninger og monumenter for dem som er interessert i spansk historie og kultur. Den gamle arabiske palasset Alcazaba ligger på en høyde over Malaga. Stemningen i disse ruinene vil ta deg tilbake til middelalderen.

Marbella er jet-setens mekka på Costa del Sol. I Marbella går kjendiser side om side med turister og Saudiarabiske prinser.
Det er også mange fine steder å besøke bare noen få timers reise fra La Cala de Mijas, slik som SevillaGranadaCordoboba og selvfølgelig Tarifa. Du kan også besøke Tanger i Nord-Afrika som enklest nåes med hurtigbåt 35 minutter fra Tarifa.

Aktiviteter

Aktiviteter i La Cala
Foruten soling, bading og diverse vannsport er La Cala omgitt av golfbaner i alle himmelretninger. Det er en hele 15 golfbaner å velge mellom i kommunen. Den største er La Cala Resort med tre 18 hulls baner.

Den eneste galoppbanen på Costa del Sol, Hipodromo Costa del Sol, ligger ovenfor La Cala de Mijas. Det arrangeres en rekke aktiviteter som hesteveddeløp sent på kveld om sommeren, noen ganger konserter og noen ganger hesteshow.

Festivaler i La Cala
La Cala de Mijas har selvfølgelig flere festivaler gjennom hele året. I begynnelsen av Juli er det ølfestival på feriaplassen, i midten av juli feires fiskernes og sjømennenes skytshelgen Virgen del Carmen og i slutten av juli er det romeria med påfølgende feria i La Cala. Ved det gamle vakttårnet nede ved stranden er levende musikk og god stemning i hele august. Påskefeiringen er ganske annerledes i Spania enn i Norge. Da fylles gatene med prosesjoner hvor man bærer enorme figurer av Jesus og Maria gjennom gatene og byen er fylt med folk. Blant julens høydepunkter inkluderer Trettendedagsjul med «Cabalgata» som er en stor prosesjon, inkludert de tre hellige konger. Ta kontakt med turistkontoret i Mijas for detaljer og datoer.

Leiebil

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i La Cala, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga.

Reise og transport

Mijas ligger ca 25 minutters kjøring fra Malaga flyplass og ca 8 minutter fra lokaltoget i Fuengirola. Fra Malaga flyplass, kan du reise til de fleste store byer i Europa uten å bytte fly.

Nærmeste togstasjon ligger i Fuengirola. Med lokaltoget kan du besøke flere steder mellom Fuengirola og Malaga, for eksempel Benalmadena og Torremolinos. Sjekk togtidene på www.renfe.com

Bussene går flere ganger i timen til Marbella og Fuengirola. Du kan sjekke bussrute på Portillo sine nettsider portillo.avanzabus.com

Shopping

I La Cala sentrum er det en stor gratis parkeringsplass omgitt av masse butikker, cafeer og restauranter. Det ligger også butikker i smågatene ned mot havet. Her får man tak i det meste. Marked arrangeres hver onsdag og lørdag på feriaplassen i La Cala og der får man tak i alt mellom himmel og jord slik som smykker, klær, sko, belter, gaver, frukt, grønnsaker, oliven, nøtter med mer.

Spanskkurs

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er La Cala et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i La Cala er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

Adresse

Urb. Jardinana Azalea, block 1, apt. 14
Calle Sierra de Baza S/N
La Cala de Mijas
29649 Mijas Costa
Malaga, Spain

Kun for medlemmer

Booking rutiner og priser

Pris for leie av leiligheten: kr 700,- pr. dag.
Avbestillingsfrist: Senest 14 dager før avreise (avbestillingsgebyr på kr 1.000,- påløper). Ved avbestilling etter fristen vil betaling ikke refunderes.

Sjekk tilgjengelighet på leiligheten i kalenderen, og send inn din reservasjons forespørsel via skjemaet nedenfor. Dersom reservasjonen din godkjennes, får du tilsendt betalingsinformasjon med betalingsfrist, samt annen relevant info.

Når betaling er registrert mottatt innen fristen, merkes perioden i kalenderen som booket. NB! Det er utelukkende våre medlemmer som kan leie, og som står ansvarlig for leieforholdet. Nøkkelen i Spania blir kun utlevert mot fremvisning av medlemmets pass, ved personlig fremmøte.

Ledig
Opptatt
Under behandling
MTOTFLS
40
01 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
1
02 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
2
03 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
3
04 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
4
05 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
5
06 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
6
41
07 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
7
08 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
8
09 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
9
10 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
10
11 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
11
12 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
12
13 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
13
42
14 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
14
15 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
15
16 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
16
17 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
17
18 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
18
19 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
19
20 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
20
43
21 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
21
22 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
22
23 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
23
24 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
24
25 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
25
26 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
26
27 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
27
44
28 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
28
29 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
29
30 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
30
31 Oktober 2019Ikke tilgjengelig
31
November 2019
MTOTFLS
44
01 November 2019Ikke tilgjengelig
1
02 November 2019Ikke tilgjengelig
2
03 November 2019Ikke tilgjengelig
3
45
04 November 2019Ikke tilgjengelig
4
05 November 2019Ikke tilgjengelig
5
06 November 2019Ikke tilgjengelig
6
07 November 2019Ikke tilgjengelig
7
08 November 2019Ikke tilgjengelig
8
09 November 2019Ikke tilgjengelig
9
10 November 2019Ikke tilgjengelig
10
46
11 November 2019Ikke tilgjengelig
11
12 November 2019Ikke tilgjengelig
12
13 November 2019Ikke tilgjengelig
13
14 November 2019Ikke tilgjengelig
14
15 November 2019Ikke tilgjengelig
15
16 November 2019Ikke tilgjengelig
16
17 November 2019Ikke tilgjengelig
17
47
18 November 2019Ikke tilgjengelig
18
19 November 2019Ikke tilgjengelig
19
20 November 2019Ikke tilgjengelig
20
21 November 2019Ikke tilgjengelig
21
22 November 2019Ikke tilgjengelig
22
23 November 2019Ikke tilgjengelig
23
24 November 2019Ikke tilgjengelig
24
48
25 November 2019Ikke tilgjengelig
25
26 November 2019Ikke tilgjengelig
26
27 November 2019Ikke tilgjengelig
27
28 November 2019Ikke tilgjengelig
28
29 November 2019Ikke tilgjengelig
29
30 November 2019Ikke tilgjengelig
30
Desember 2019
MTOTFLS
48
01 Desember 2019Ikke tilgjengelig
1
49
02 Desember 2019Ikke tilgjengelig
2
03 Desember 2019Ikke tilgjengelig
3
04 Desember 2019Ikke tilgjengelig
4
05 Desember 2019Ikke tilgjengelig
5
06 Desember 2019Ikke tilgjengelig
6
07 Desember 2019Ikke tilgjengelig
7
08 Desember 2019Ikke tilgjengelig
8
50
09 Desember 2019Ikke tilgjengelig
9
10 Desember 2019Ikke tilgjengelig
10
11 Desember 2019Ikke tilgjengelig
11
12 Desember 2019Ikke tilgjengelig
12
13 Desember 2019Ikke tilgjengelig
13
14 Desember 2019Ikke tilgjengelig
14
15 Desember 2019Ikke tilgjengelig
15
51
16 Desember 2019Ikke tilgjengelig
16
17 Desember 2019Ikke tilgjengelig
17
18 Desember 2019Ikke tilgjengelig
18
19 Desember 2019Ikke tilgjengelig
19
20 Desember 2019Ikke tilgjengelig
20
21 Desember 2019Ikke tilgjengelig
21
22 Desember 2019Ikke tilgjengelig
22
52
23 Desember 2019Ikke tilgjengelig
23
24 Desember 2019Ikke tilgjengelig
24
25 Desember 2019Ikke tilgjengelig
25
26 Desember 2019Ikke tilgjengelig
26
27 Desember 2019Ikke tilgjengelig
27
28 Desember 2019Ikke tilgjengelig
28
29 Desember 2019Ikke tilgjengelig
29
01
30 Desember 2019Ikke tilgjengelig
30
31 Desember 2019Ikke tilgjengelig
31

Reservasjonsskjema

OBS! Det er for tiden ikke mulig å reservere leiligheten, da den ennå ikke er ferdig for utleie.