Leilighet i Spania

Vestvendt 4-roms leilighet med sol, utsikt
og kort vei til alle fasiliteter

LEILIGHETEN
Vår leilighet på solkysten i Spania har full aircondition, wifi på alle rom og på begge terrassene. Smart TV med mange internasjonale kanaler, samt NRK på kanalene 505,506 og 507. Dessuten muligheter til å streame med Chromecast hvis man f.eks. abonnerer på RiksTV, Netflix, HBO Nordic osv. Vi har også vaskemaskin og tørketrommel som vi anbefaler benyttes flittig under oppholdet, bl.a. for vask av håndklær, sengetøy osv.
På terrassen er det utekjøkken med elektrisk grill som anbefales på det varmeste.
Der er også fullt spisebord på terrassen, samt egen sittegruppe med 2-seter og 2 stoler. Dessuten 2 liggestoler for dem som vil sole seg på terrassen.
Leiligheten har oppvaskmaskin, støvsuger, kaffetrakter, brødrister, vannkoker, og det meste ellers man trenger i en ferieleilighet.
Vi har 3 soverom med 2 senger/dobbeltseng på hvert rom. I tillegg er det mulig å reie opp en dobbeltseng i stuen, da sofaen er full sovesofa. Det er et spisebord i stuen for de som vil spise inne, eller ha hjemmekontor i skyggen.
Nå kan altså våre medlemmer leie denne leiligheten for en meget rimelig pris, og reise ned til sol og varme på solkysten i Spania. Vi har lagt ut bilder fra leiligheten litt lenger nede på siden.
FELLESOMRÅDER
Det er fire basseng i fellesområdet, derav en Jacuzzi/Boblebad, og tre større bassenger: Barnebassenget der barna kan benytte badeleker og oppblåsbare figurer og madrasser, Det store bassenget som kan benyttes av store og små, og det «voksne» bassenget, der de som ønsker å svømme mye kan gjøre det.
Det voksne bassenget, eller vinterbassenget om man vil, er GEO oppvarmet og åpent gjennom hele vinteren november til april. Fra 1. mai er normalt alle 4 bassengene i drift, med badevakt på plass fra morgen til kveld.
Bassengområdet inneholder liggestoler i tre med madrasser, hvite plast liggestoler som på stranden, samt solparasoller, og alt dette kan man benytte gratis om man følger regelverket for pool området.
Det er bl.a. ikke anledning til å okkupere solsengene (legge håndkle på og forsvinne), man må dusje FØR man går ut i vannet, det er ikke lov å spise eller drikke (bortsett fra plastflaske med vann) med solsengene (glass er forbudt, knuser et glass blir poolen stengt i 3 dager), musikk er forbudt selvsagt (bruk øretelefoner), stuping fra bassengkanten er forbudt, det samme med hopping som kan medføre fare for andre, osv. De fleste reglene er egentlig åpenbare.
Badevaktens ord gjelder til en hver tid, og gjentatte brudd på reglene medfører bortvisning.
I tillegg ligger stranden i la Cala de Mijas like i nærheten, innenfor gangavstand.
Der kan man leie solsenger, parasoll, eller bringe med seg sin private parasoll og stoler/solsenger.
Stranden i la Cala har mottatt utmerkelsen «Blue Flag» for sine fantastiske kvaliteter.
REKLAMASJON
Vær ops på at våre medlemmer IKKE kan reklamere eller be om prisreduksjon på grunn av feil eller nødvendige utbedringer i leiligheten vår, eller i fellesområdene for øvrig.
Det er enkelt fortalt fordi foreningen ikke leier ut til markedspris på det åpne markedet. Leiligheten kan utelukkende benyttes av oss som medlemmer i Bergens Maskinistforening, og vi tar oss kun betalt for å dekke deler av de løpende utgiftene som vann, strøm, kommunale avgifter, internett, skatter og avgifter, advokat, reparasjoner, osv.
Leier man en flunkende ny leilighet til sterkt redusert pris av sin egen forening, må man tåle litt ulemper om de skulle oppstå.
Man må ta en for laget, kan vi vel si.
På sikt, om vi starter med utleie på det åpne markedet, og til full markedspris, så vil disse leietagerne selvsagt kunne reklamere på feil, mangler osv. på vanlig måte.
PRISER
Når det gjelder leie av leiligheten, har styret bestemt at vi bare leier ut til våre medlemmer. Derfor kaller vi ikke dette leieinntekter, men kostnadsdekning. Så får vi evaluere i ettertid om dette gir tilstrekkelig belegg til å forsvare de løpende utgifter. Prisen er satt til kr. 700 pr. dag, og et engangsbeløp på kr. 1.000 i service gebyr (Nøkkel utlevering, visning av leilighet og anlegg, og utvask etter avreise).
Reiser man en uke fra lørdag til lørdag, koster turen 8 x 700 + 1000 = 6.600, 2 uker koster 11.500, og 3 uker koster 16.400 inkl. service gebyr & vert.
Ved ankomst blir man møtt av vår svenske vert Elisabeth, som låser dere inn, deler ut inntil 3 sett nøkler, og viser dere leiligheten og anlegget. Husk å aldri gå ut av leiligheten med nøkkelen på innsiden, samt å lese nøye våre egne husregler, og reglene for anlegget. Ved avreise legger dere nøkler på komfyren, og så er det smekklås ut på gangen, ut av huset, og ut gjennom porten. Er du interessert i å leie leiligheten vår, så send inn skjema fra våre nettsider. Alle søknader for inneværende år blir behandlet gjennom året, mens søknader søknader for neste år behandles samlet høsten året før, når vi har oversikt over hvem som ønsker å leie, når de ønsker å leie, om de har leiet tidligere osv.

VELKOMMEN | KALENDER |

La Cala de Mijas, anlegget og leiligheten

Anlegget har trappefri adkomst med heis, bevoktet adkomst, garasje med parkeringsplass og sportsbod i underetasjen, oppvarmet bassengområde med hele 4 basseng, solstoler, trenings-rom, og bar ved bassenget. Det er gå-avstand til butikker, markedet (hver onsdag og lørdag), la Noria Golfbane, la Cala sentrum med taxi holdeplass, butikker og spisesteder, og gatene ned mot stranden. Anlegget består av 3 store leilighets-blokker i bakkant, samt et stort bassengområde i midten foran, med «Town houses» på hver side. Hele anlegget ligger sydvest vendt med utsikt over la Cala og havet. Vår leilighet ligger i 2. etg. i blokken nærmest la Cala, og inneholder hele 3 soverom, 2 bad, vaskerom, åpen stue/kjøkken løsning, og ikke minst en stor terrasse med utemøbler, og utekjøkken i front, og en liten terrasse med morgensol i bakkant.

La Cala de Mijas

La Cala de Mijas betyr mijasviken og var tidligere en liten fiskelandsby. La Cala de Mijas, eller bare La Cala som man sier på folkemunne, ligger noen kilometer fra Fuengirola i retning Marbella. I dag er det mer en badeby, men har en voksende befolkning i moderne boligområder hovedsakelig på den andre siden av kystveien A7. I sentrum av La Cala er det er stort utvalg av butikker og restauranter og det er et naturlig handelssentrum for alle som bor mellom El Faro og Calahonda.

I La Cala er det en meget fin strand og på strekningen mellom La Cala og Marbella ligger flere av de vakreste strendene på Costa del Sol. Drar du til Calahonda, finner den lengste stranden på Costa del Sol. Stranden er 4,5 km lang og 25 meter bred. Her finnes det masse strandbarer, såkalte chuiringuitoer, og du kan leie solsenger, men Stranden i Calahonda har også rolige områder der det ikke er så mange mennesker. Like vest for Calahonda ligger Cabopinostranden.

I Nabokommunen Fuengirola finnes enda flere flotte strender, mange med utmerkelsen Blått Flagg for renhet og tilgjengelige tjenester. Her er det også en hundestrand.

Klimaet i La Cala
Klimaet i La Cala de Mijas regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid i La Cala de Mijas. Totalt er det 300 soldager i året i La Cala. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid i La Cala. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid i La Cala.

Klimaet

Klimaet i La Cala de Mijas regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid i La Cala de Mijas. Totalt er det 300 soldager i året i La Cala. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid i La Cala. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid i La Cala.

Restauranter

Det er en utrolig stort utvalg av restauranter av alle typer og i alle prisklasser i La Cala de Mijas. I sentrum av La Cala og nede ved stranden ligger det flere restauranter med mat fra hele verden.

Alterativ overnatting

Hotell i La Cala
Hvis du ønsker å bo i nærheten av stranden er VIK Gran Hotel Costa del Sol et godt alternativ. Og hvis det er nærhet golfbaner du søker så er La Cala Golf Resort med 3 18-hulls baner er et godt valg. Uansett hvilket område du velger, så finnes det hotell i La Cala i alle prisklasser.

Et greit sted å lete etter hotell i La Cala er hotels.com der du ofte får en lavere pris enn dersom du bestiller direkte fra hotellene.

Feriebolig i La Cala
Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i La Cala. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i La Cala som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter

Severdigheter i La Cala
For en turist er det mye å se og gjøre i nærheten av La Cala. Den hvite fjellandsbyen Mijas Pueblo er veldig vakker med utsikt over Costa del Sol og er egnet som en dagstur. Du kan komme deg dit med bil eller buss fra Fuengirola. Mijas Pueblo er full av suvenirbutikker hvor du kan kjøpe tradisjonell keramikk og skinnvarer, besøke den meget spesielle tyrefekterarenean, du kan ta esel-taxi eller du kan klatre opp til toppen av fjellet eller nyte en nydelig middag med utsikt over Costa del sol.

Dyrehagen i Fuengirola er svært liten, men plassen er godt utnyttet. Dyrehagen er innredet med dyrets naturlige habitater, og du kommer svært nær dyrene. I 2004 ble dyrehagen kåret til Europas beste.

Gibraltar
 ligger vest for Marbella, og er et av stedene du bør se og oppleve mens du er her.

Ronda kan nås med buss eller bil fra La Cala. Ronda er delt i to av en dyp kløft, og det sies at under diktaturet ble Francos motstanderne kastet ned i dette juvet.

Malaga er hovedstaden i Málaga-provinsen, og er full av gamle bygninger og monumenter for dem som er interessert i spansk historie og kultur. Den gamle arabiske palasset Alcazaba ligger på en høyde over Malaga. Stemningen i disse ruinene vil ta deg tilbake til middelalderen.

Marbella er jet-setens mekka på Costa del Sol. I Marbella går kjendiser side om side med turister og Saudiarabiske prinser.
Det er også mange fine steder å besøke bare noen få timers reise fra La Cala de Mijas, slik som SevillaGranadaCordoboba og selvfølgelig Tarifa. Du kan også besøke Tanger i Nord-Afrika som enklest nåes med hurtigbåt 35 minutter fra Tarifa.

Aktiviteter

Aktiviteter i La Cala
Foruten soling, bading og diverse vannsport er La Cala omgitt av golfbaner i alle himmelretninger. Det er en hele 15 golfbaner å velge mellom i kommunen. Den største er La Cala Resort med tre 18 hulls baner.

Den eneste galoppbanen på Costa del Sol, Hipodromo Costa del Sol, ligger ovenfor La Cala de Mijas. Det arrangeres en rekke aktiviteter som hesteveddeløp sent på kveld om sommeren, noen ganger konserter og noen ganger hesteshow.

Festivaler i La Cala
La Cala de Mijas har selvfølgelig flere festivaler gjennom hele året. I begynnelsen av Juli er det ølfestival på feriaplassen, i midten av juli feires fiskernes og sjømennenes skytshelgen Virgen del Carmen og i slutten av juli er det romeria med påfølgende feria i La Cala. Ved det gamle vakttårnet nede ved stranden er levende musikk og god stemning i hele august. Påskefeiringen er ganske annerledes i Spania enn i Norge. Da fylles gatene med prosesjoner hvor man bærer enorme figurer av Jesus og Maria gjennom gatene og byen er fylt med folk. Blant julens høydepunkter inkluderer Trettendedagsjul med «Cabalgata» som er en stor prosesjon, inkludert de tre hellige konger. Ta kontakt med turistkontoret i Mijas for detaljer og datoer.

Leiebil

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i La Cala, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga.

Reise og transport

Mijas ligger ca 25 minutters kjøring fra Malaga flyplass og ca 8 minutter fra lokaltoget i Fuengirola. Fra Malaga flyplass, kan du reise til de fleste store byer i Europa uten å bytte fly.

Nærmeste togstasjon ligger i Fuengirola. Med lokaltoget kan du besøke flere steder mellom Fuengirola og Malaga, for eksempel Benalmadena og Torremolinos. Sjekk togtidene på www.renfe.com

Bussene går flere ganger i timen til Marbella og Fuengirola. Du kan sjekke bussrute på Portillo sine nettsider portillo.avanzabus.com

Shopping

I La Cala sentrum er det en stor gratis parkeringsplass omgitt av masse butikker, cafeer og restauranter. Det ligger også butikker i smågatene ned mot havet. Her får man tak i det meste. Marked arrangeres hver onsdag og lørdag på feriaplassen i La Cala og der får man tak i alt mellom himmel og jord slik som smykker, klær, sko, belter, gaver, frukt, grønnsaker, oliven, nøtter med mer.

Spanskkurs

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er La Cala et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i La Cala er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

Adresse

Urb. Jardinana Azalea, block 1, apt. 14
Calle Sierra de Baza S/N
La Cala de Mijas
29649 Mijas Costa
Malaga, Spain

Kun for medlemmer

Booking rutiner og priser

Foreløpig leier vi kun ut til medlemmer i foreningen. Pris for leie av leiligheten: kr 700,- pr. dag, samt et engangsbeløp på kr. 1000 i service gebyr for nøkkel utlevering, visning av leilighet og anlegg, klargjøring før ankomst, og utvask etter avreise. Ved ankomst blir man møtt av vår vert Elisabeth, som låser dere inn, deler ut 2 sett nøkler,  og viser dere leiligheten og anlegget. Husk å lese våre egne husregler nøye, og ikke minst reglene for bruk av anlegget.

Ved avreise legger dere nøklene på komfyren, og så er det smekklås ut på gangen, ut av huset, og porten ut i gaten kan åpnes innenfra ved å trykke på en knapp der.  Så er det leiebil eller taxi tilbake til flyplassen, og vel hjem. Er du interessert i å leie leiligheten vår, så send inn skjema fra våre nettsider. Alle søknader blir behandlet fortløpende.

I skoleferien (20. juni – 20. august) kan man kun leie 2 uker, fortrinnsvis lørdag til lørdag. Ellers vil det normalt være maks 3 ukers leieperiode, men fremdeles fra lørdag til lørdag.
Bestilling og avbestillings frist:
Forespørsel på bruk av leiligheten sendes skriftlig. Dersom leiligheten er ledig i dette tidsrommet, noteres reservasjonen, og medlemmet får svar med informasjon om leiebeløp, osv., og at betaling må skje snarest for at reservasjonen skal gjøres om til en booking, og merkes som opptatt i vår utleie kalender.
Skriftlig avbestilling må være mottatt senest 1 mnd. før starten på leieperioden. Da påløper et avbestillingsgebyr på kr 1.000,- , mens resten av innbetalt beløp refunderes.
Ved avbestilling etter fristen vil IKKE betalingen bli refundert.

Sjekk tilgjengelighet på leiligheten i kalenderen, og send inn din reservasjons forespørsel via skjemaet nedenfor. Dersom reservasjonen din godkjennes, får du tilsendt betalingsinformasjon med betalingsfrist, samt annen relevant info.
Når din betaling er registrert, merkes perioden i kalenderen som booket.
Det er utelukkende våre medlemmer som kan leie, og som står personlig ansvarlig for leieforholdet, og som også er erstatningspliktig ved skader o.l. Nøkler i Spania blir kun utlevert mot fremvisning av medlemmets pass, og ved personlig fremmøte.

Ledig
Opptatt
Under behandling
MTOTFLS
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
August 2024
MTOTFLS
31
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
September 2024
MTOTFLS
35
1
36
2
3
4
5
6
7
8
37
9
10
11
12
13
14
15
38
16
17
18
19
20
21
22
39
23
24
25
26
27
28
29
40
30

Reservasjonsskjema

Send inn din forespørsel, så vil det bli behandlet så snart vi har mulighet til det.

Hører du ikke fra oss på din forespørsel, så ta kontakt med oss igjen til du har fått bekreftet en gyldig booking, eller et avslag på din forespørsel fra foreningen.